Städning Täby

Hushållsnära tjänster på dina villkor

Hemstädning

Mer fritid med hemstädning i Täby

När man har ett fullspäckat schema som både skall ge plats åt ett hektiskt yrkesliv, familjen och fritidsaktiviteter kan det vara skönt att ta hjälp av någon annan för städningen och liknande underhåll i hemmet. Att behöva skura badrummet eller dammsuga rum efter rum när du inget hellre vill än att ta en skön promenad ute i skogen, eller ta en paus med en bra bok är inte kul. Städningen i hemmet kan lätt kännas som en börda och tiden kunde hellre användas till något annat, inte sant?

Mycket prisvärt med RUT-avdrag

Idag har det blivit mycket lättare att få råd med hemstädning och andra hushållsnära tjänster tack vare statens RUT-avdrag. RUT är en förkortning för Rengöring, Underhåll och Tvätt och är ett avdrag som ges på dessa typer av arbete i din fastighet. Även visst underhåll och enklare trädgårdsarbete som exempelvis gräsklippning ger också rätt till rutavdrag. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer exakt om vad man får tillgodoräkna sig i rutavdraget.

Hemstädning kan du garanterat dra av förutsatt att du har en inkomst och du får ersättning på upp till 50000 kronor på ett år. Du får dra av 50% på den summa som du beställer jobb för, vilket alltså betyder att du betalar halva priset på de tjänster du utnyttjar. Från år 2009 går det också bra att få avdraget direkt på fakturan. Det innebär att du inte behöver lägga ut pengarna själv först för att sedan få igen dem via deklarationen. Du betalar direkt det rabatterade priset till firman som du anlitar.

Det har alltså blivit väldigt prisvärt att ta hjälp med hemstädningen i Täby, och tänk hur många timmar per månad du kan få avlastning med om du bokar in städhjälp en gång per vecka. Om det ändå blir för dyrt kanske det räcker med varannan vecka. Oavsett så tror vi att du kommer att känna att det är värt pengarna att få hjälp med städningen då och då.

Varför Städhuset?

Städhuset är ett familjeföretag som arbetar med olika typer av städning, trädgårdsarbete och hemtjänst. Vi kan hjälpa dig med allt från fönsterputsning och storstädning till löpande hemstädning, flyttstädning och trädgårdsskötsel. Vi vill gärna bli din långsiktiga partner för städning av din bostad i Täby så att du får arbetet utfört med hög kvalitet, miljötänk och flexibilitet så att det passar ditt schema.

När nya kunder kontaktar oss för att få hjälp med städningen pratar vi först igenom vad det är du behöver hjälp med, ser över de utrymmen som skall städas och bokar sedan in ett städtillfälle. Första gången vi kommer vill vi att du skall finnas på plats så att du ser hur vi arbetar och du får chansen att kommentera. På så sätt försäkrar vi oss om att du blir nöjd med jobbet.

Börja med storstädning

Vi rekommenderar att du bokar en storstädning av bostaden första gången så att alla utrymmen verkligen gås igenom grundligt. Det är sedan lättare att underhålla med städning veckovis eller varannan vecka om alla ytor först har fått en första ordentlig rengöring. 

Vid en storstädning genomför vi vissa moment som inte ingår i en vanlig hemstädning i Täby, bland annat följande: Rengöring inuti kyl/frys, garderober och badrumsskåp, kökslådor, under förutsättning att de är tömda. Vi rengör golvbrunnar, torkar av element och rör. Vi putsar fönstren och torkar även fönsterkarmarna.  Vi rengör och avkalkar allt kakel, torkar av fast belysningsarmatur.

I köket rengör vi också ugnen, plåtar, galler och diskmaskinen invändigt (förutsatt att den är tömd). Detta är alltså moment som inte ingår i en vanlig städning, då det oftast inte är nödvändigt att göra detta varje vecka för att allt ska kännas fräscht. Det räcker vanligen att göra en storstädning en till två gånger per år. Om du vill boka in detta regelbundet kan du självklart avtala om det med oss.

Vad ingår i hemstädning?

I en vanlig hemstädning ingår bland annat följande moment:

Alla rum:

 • Dammsugning av golv och mattor samt stoppade/klädda möbler
 • Avtorkning av möbler (högst 1,80 m höjd), fläckar på dörrar, golv och golvlister och speglar (max 1 x 1 meter).
 • Tömning av sopbehållare/papperskorgar
 • Dammtorkning av tavlor och fönsterbrädor

Kök

 • Rengöring av bänkar, diskbänk och spis
 • Avtorkning av köksluckor, vattenkran, kakel vid diskbänken, köksfläkt och utvändigt på kyl/frys vid behov

Badrum:

 • Rengöring av badkar/duschkabin, handfat, toalett, utsida av vitvaror
 • Fläckborttagning på badrumsskåp vid behov

Kontakta oss så berättar vi mer detaljerat vad som ingår och vilka tjänster som kan köpas till.

Bland annat kan vi erbjuda följande tillvalstjänster:

 • Strykning
 • Tvätt av kläder, sängkläder och gardiner (som ej kräver kemtvätt)
 • Vattning av blommor
 • Rengöring av sopbehållare och hämtning av hushållssopor

Hjälp oss att vara effektiva

Vid en hemstädning skall du som kund tillhandahålla en dammsugare med tom dammsugarpåse monterad, skurhink och mopp inklusive stång och det rengöringsmedel som du önskar skall användas. Du som kund är ansvarig för underhåll av material och att det finns rengöringsmedel. Vår personal meddelar om det börjar bli dags att fylla på eller byta ut något.

För att underlätta för personalen skall bostaden vara förberedd genom att leksaker, kläder och övriga föremål som kan komma i vägen för utförandet av arbetet plockas undan. Diskbänken skall vara fri från disk.

Hemstädning med garantier

Vi är mycket måna om att hålla en hög kvalitet i vårt arbete och att våra kunder skall vara nöjda. Vi lämnar därför en garanti på städningen där vi direkt åtgärdar eventuella problem du som kund hittar. Vi har även ett etablerat system för kvalitetskontroll där våra medarbetare använder en checklista för att kontrollera att allt blivit utfört samt att vi gör uppföljning månadsvis.

Miljövänlig städning

I vårt arbete strävar vi efter att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi arbetar med mikrofiberdukar för städningen. Med hjälp av dessa minimeras behovet av att använda kemiska produkter. När vi väl måste använda oss av kemiska städprodukter försöker vi alltid att använda oss av den mest miljövänliga. I ditt hem är det som sagt du som kund som är ansvarig för val av produkter, men vi hoppas att du precis som vi tycker att det är viktigt att miljövänliga produkter används. Vi ger dig gärna råd om passande produkter om du känner dig osäker.

Kontakta oss på Städhuset för att få hjälp med din hemstädning i Täby.

Välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa just dig!